Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan….
Coretan entri untuk kali ini rasa sayu dan sedih je.....sob..sob..sob...
NAK TAHU KENAPA??????
Sebab tak lama lagi dah nak tinggalkan
kawan-kawan seperjuangan....Sedihnya... Tak sangka cepat je masa berlalukan???
(nangis sampai banjir bilik....)
Okey dah tak nangis
dah.....(^_^)....
Kita cerita yang seronok-seronok
pula ye…..Khamis lepas tanggal 20.12.2012 merupakan tarikh keramat untuk kami
semua iaitu bagi kelas amali Penyediaan Makanan Timur. Hari terakhir kelas dan amali terakhir
bersama kawan-kawan seperjuangan. Sedih
sangat-sangat bila kenangkan semua tu…
Walau apapun, keseronokan tu masih ada kerana kami bergabung tenaga
menyediakan set menu buffet untuk meraikan kami semua dan juga
pensyarah-pensyarah yang telah banyak membantu kami selama kami di UPSI….
Antara menu-menu buffet yang
disediakan ialah seperti menu buffet perkahwinan, hari jadi, tahun baru cina
dan juga hari raya aidilfitri….
Untuk kali ini, unit kami bergabung
dengan unit 9 untuk menyediakan menu buffet bagi majlis perkahwinan. Antara hidangan yang disediakan oleh kami
ialah seperti rojak buah sebagai pembuka selera, nasi minyak, ayam masak merah,
acar rampai dan juga potongan buah-buahan sebagi pencuci mulut….
Memang THE
BOOMMMMlah!!!!!!!!!!!!....
Inilah hidangan yang telah disediakan oleh
unit kami & unit 9
Buffet Perkahwinan |
Nasi Minyak |
Ayam Masak Merah |
Acar Rampai |
Rojak buah |
Potongan Buah-buahan |
Bagi unit-unit lain pula, mereka juga
bergabung tenaga untuk menyediakan menu-menu yang telah diberikan. Unit 1 & 2 bergabung bekerjasama untuk
menyediakan menu buffet Hari Raya Aidilfitri.
Hidangan yang disediakan oleh mereka juga sangat SEDAP.....sehingga
menjilat jari...huhuhuhu...Antara hidangannya ialah seperti sayur lodeh,
rendang daging, nasi impit dan kuah kacang serta pencuci mulutnya honeydew
sago....
Hari Raya Aidilfitri |
Manakala bagi unit 3 & 4 pula meraka
berganding bahu menyediakan menu buffet perayaan Tahun Baru Cina. Antara
hidangan yang disediakan ialah seperti nasi goreng cina, butter prown, park
choy with oyster sos dan juga sup isi ketam....
Tahun Baru Cina |
Dan buffet terakhir iaitu Hari Jadi telah
disediakan oleh gabung tiga unit iaitu 5, 6 dan 7..Hidangan yang disediakan
oleh mereka betul-betul memikat hati kami.... nak kenapa???.....KEK
TIRAMISU......Yummy...yummy..... itu yang ditunggu...Antara hidangan lain yang
telah disediakan ialah seperti bihun goreng singapore, fish finger with tartar
sos, koktel puding kastard...
Buffet Hari Jadi |
Pondok-pondok terakhir ini merupakan hari
yang tidak akan dilupakan....Ia adalah suatu kenangan yang sangat terindah
sepanjang berada di UPSI....
Terima kasih buat semua pensyarah untuk semua ini |
~~~~~~~LOVE YOU ALL~~~~~~
.............(^_^)...............
##################
Khuzaimah
No comments:
Post a Comment